Κάνε την δική σου
εισφορά
Κάνε την δική σου εισφορά από την JCC SMART
Βρείτε μας στο Facebook
Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις 2018
Έκθεση ζωγραφικής της Φρόσως Ανδρέου

09/03/2018


Την πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής παρουσιάζει η Φρόσω Ανδρέου, με τίτλο "Ψυχή... πηγή φωτός".

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις "Ένα Όνειρο Μια Ευχή" κ. Γιώργος Πενηνταέξ, την Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018, στις 7 μμ, στον Πολυχώρο Λόγου και Τέχνης ΡΟΕΣ, Αρχ. Κυπριανού 79Α, Στρόβολος. Η έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 19 Μαρτίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή: 10:00-13:00 / 16:00-20:00, Σάββατο: 16:00-20:00.

Χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων θα απευθύνει ο Επιθεωρητής Τέχνης Μέσης Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Γεωργίου.

Η έκθεση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί για τις ανάγκες του Συνδέσμου "Ένα Όνειρο μια Ευχή", ο οποίος πραγματοποιεί τις ευχές των παιδιών και των νέων που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, στο πλαίσιο ενός προγράμματος ψυχολογικής υποστήριξης και ενισχύει οικονομικά τις οικογένειές τους. 

Θα εκτεθούν γύρω στα 30 έργα, με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 100 έως και 3.000 ευρώ.

Όπως λέει η Φρόσω Ανδρέου, τα έργα της, στην πρώτη ατομική της έκθεση έχουν σαν βασικό πυρήνα την Πηγή Φωτός,που πηγάζει είτε μέσα από την ψυχή του ανθρώπου είτε από τη φύση. "Μια πηγή φωτός που όλοι μας την έχουμε μέσα μας και που βγαίνει μόνο όταν αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Μια αναγέννηση ψυχής που αποκαλύπτεται όταν δεν υπάρχει εγωισμός αλλά μόνο ανιδιοτελής αγάπη".

Η Φρόσω Ανδρέου κουβαλάει μαζί της τις εμπειρίες που απέκτησε στην Ιταλία, όπου σπούδασε και ωρίμασε ως καλλιτέχνις, αλλά και με τις κυπριακές της ρίζες βγαίνει όλο αυτό το συνονθύλευμα φωτός σε όλους τους πίνακές της. Γη,αέρας και νερό τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Η Φρόσω Ανδρέου γεννήθηκε το 1982, στη Λευκωσία. Μαθήτευσε στα εργαστήρια του Κυριάκου Καλλή και του Φάνη Σεργίου. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλίας στο εργαστήρι ζωγραφικής του Prof. Riccardo Guarnerri και στο εργαστήρι χαρακτικής της Prof. Clara Borgo.

Εργάζεται ως εικαστικός και παράλληλα διατηρεί Εργαστήριο Καλών Τεχνών.

Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου (ΕΚΑΤΕ) και της Ένωσης Χαρακτών Κύπρου. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Κύπρο, Ιταλία, Αγγλία, Μεξικό και Ελλάδα. Έργα της φιλοτεχνήθηκαν σε εξώφυλλα βιβλίων.

Διάφορα έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές όπως του Δημήτρη Πιερίδη, ΣΠΕ Πέρα Χωρίου-Νήσου, Δρος Μάριου Ταραμίδη, Γιώργου Γιάγκου, Παναγιώτη Όθωνος, Βιβλιοπωλεία Φιλιππίδης, Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Χωρίου-Νήσου, Μουσείο Χαμπή Τσαγγάρη και πολλές άλλες.

Επίσης έργα της υπάρχουν στην ιστοσελίδα: www.artonline.com.cy,

facebook page: FA Art & Craft Design

Πληροφορίες Επικοινωνίας: Τηλ. 99376669 και στο e-mail: artefrosyni.fa@gmail.com