Κάνε την δική σου
εισφορά
Κάνε την δική σου εισφορά από την JCC SMART
Βρείτε μας στο Facebook
Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις 2018
Επιστημονικό Συνέδριο που έγινε στις 17/02/18

21/02/2018


Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις “Ένα Όνειρο μια Ευχή”, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Εταιρία Κύπρου, διοργάνωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2018, στη Λευκωσία, Επιστημονικό  Συνέδριο, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου. Το Συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Υψηλής Προστάτιδας του Συνδέσμου, κυρίας Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τα μηνύματα της Διεθνούς Ένωσης Γονέων ήταν και φέτος ιδιαίτερα δυνατά και ηχηρά και μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους:

1.      Όλα τα παιδιά που διαγιγνώσκονται με καρκίνο, παγκοσμίως, να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης σε απαραίτητα φάρμακα και στην ποιοτική ιατρική φροντίδα. Τίποτε περισσότερο.

2.      Εργαζόμενοι μαζί από κοινού, με σκοπό τις θεραπείες, μπορούμε να μεταμορφώσουμε τη φροντίδα και να αναπτερώσουμε την ελπίδα.

Απόλυτα σύμφωνο βρίσκει και το Δρα Απόστολο Πουρτσίδη, MD Παιδίατρο, αιματολόγο-ογκολόγο, Δ/ντή Ογκολογικού Τμήματος Νοσοκομείου Παίδων, Π&Α Κυριακού, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας  Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της SIOP Ευρώπης, που παρουσίασε το θέμα: «Το παρόν και το μέλλον της παιδιατρικής ογκολογίας στις χώρες μας, ως μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας». Γέφυρα ζωής είναι αυτό που επιζητεί η Ευρώπη. Τόνισε επίσης πως για το καλό των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο πρέπει να αφυπνιστούν οι πολιτικοί και οι φαρμακοβιομηχανίες.

Σημαντικές ήταν επίσης οι παρουσιάσεις της κας Κρίστιας Κασάπη, Κλινικής Ψυχολόγου, με θέμα έξι μήνες με τα παιδιά και τους γονείς του Συνδέσμου και της Δρος Λάουρας Κούμα Λιόλιου, του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, για τις προκλήσεις στην εξεύρεση συμβατού δότη.

Ιδιαίτερες, ανθρώπινες και αυθεντικές ήταν οι καταθέσεις των εμπειριών της μητέρας του Ανδρέα που νόσησε από λευχαιμία και της έφηβης Σοφίας που ήρθε αντιμέτωπη με το δικό της καρκίνο.

Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί και δημόσια όλους τους ομιλητές, τους χορηγούς και όλους όσοι παρέστησαν.

Του Συνεδρίου, προηγήθηκε εμβολιασμός παιδιών που βίωσαν τον καρκίνο, κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ως προσφορά του Συνδέσμου “Ένα Όνειρο μια Ευχή” και της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου.   

Ο Σύνδεσμος θα βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης κάθε παιδιού που νοσεί με καρκίνο, από τη διάγνωση μέχρι την αποθεραπεία του….

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα Γκαλερί.