Κάνε την δική σου
εισφορά
Κάνε την δική σου εισφορά από την JCC SMART
Βρείτε μας στο Facebook
Δραστηριότητες / Εκδηλώσεις 2018
Παράσταση "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"

09/01/2018


Χώρος: Θέατρο ΕΝΑ
Ώρα: 8μμ
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ
Πληροφορίες - Εισιτήρια τηλ.: 22311277
Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Σύνδεσμο "Ένα Όνειρο, Μια Ευχη"


Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» έμπνευση για κάθε σκηνοθέτη.
«Χιούμορ, ψυχαγωγία, μυστήριο και το πνεύμα των Χριστουγέννων. Τι πιο κατάλληλο μπορεί να ανεβεί σε θεατρική σκηνή λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή. Επέλεξα λοιπόν το αριστούργημα του Charles Dickens «Christmas Carols» και για να δημιουργήσουμε ως «θέατρο ένα» την γοητευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων αλλά και γιατί το συγκεκριμένο έργο εμπνέει κάθε σκηνοθέτη δίνοντας του την ευκαιρία να αφήσει τη φαντασία του να περιπλανηθεί και να μεταφέρει τους θεατές σε εποχές και καταστάσεις μαγικές για μικρούς και μεγάλους».
Αυτά μας είπε ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του «θέατρο ένα» Αντρέας Χριστοδουλίδης για το έργο «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» που θα ανεβάσει στα μέσα του Νιόβρη.

Η ιστορία

Η υπόθεση του έργου «Χριστουγεννιάτικη ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους ταυτόχρονα όμως και ιδιαίτερα δημοφιλής. O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας σπαγκοραμμένος, φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος που δεν αισθάνεται συμπόνια για κανέναν. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πως θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Κυρίως όμως απεχθάνεται τα Χριστούγεννα και όλους όσοι χαίρονται και γιορτάζουν την όμορφη και ζεστή αυτή γιορτή.
Γεμάτος αδιαφορία για κάθε λογής χριστουγεννιάτικη μαγεία, συναισθήματα ή τρυφερότητα, ο Σκρουτζ, ο γεροτοκογλύφος, μετράει τα λεφτά του. Δεν συγκινείται από τα παιδιά που τραγουδούν τα κάλαντα, αδιαφορεί μπροστά στα στολισμένα δέντρα, το γιορτινό πνεύμα δεν τον αγγίζει καθόλου. Μια παραμονή Χριστουγέννων όμως στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων, του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλοντος, που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνια και η ανθρώπινη παρουσία… Θα καταφέρουν άραγε να τον κάνουν να μετανοήσει για τα λάθη του;

Διασκευή/ Σκηνοθεσία/Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Επιμέλεια Σκηνικού/Κοστουμιών/ Ειδικά Προσθετικά μέλη /Μακιγιάζ: Έρση Χριστοδουλίδου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Πάνος Ζαμπακίδης
Χειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Σχεδιασμός Αφίσας: Γιάννος Χριστοφόρου
Παίζουν: Μανώλης Μιχαηλίδης, Σωτήρης Μεστάνας, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Έφη Χαραλάμπους, Μάριος Στυλιανού, Πάνος Ζαμπακίδης.